top of page

Redactie

Onze redactie bestaat uit geschiedenisstudenten van verschillende Nederlandse universiteiten met elk hun eigen interesse en wordt ondersteund door haar redactieraad.

Redactieraad: Dr. P.H van Dam, dr. L. H. van Hasselt, drs. M. den Hertog, dr. D. W. A. G. van den Heuvel en dr. A. Nobel.

Rob Bes - Secretaris

Sanne van den Brink

Sanne van den Brink (hoofdredacteur, vormgeving): Ik ben tweedejaars researchmaster Geschiedenis student aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hiervoor heb ik een BA Geschiedenis en een MA Geschiedenis van de Internationale Betrekking afgerond. Mijn onderzoek richt zich op (een combinatie van) milieugeschiedenis, kennisgeschiedenis, internationale betrekkingen en het publieke debat. Naast Skript werk ik als student-assistent bij de UvA en loop ik stage bij een public affairs bureau.

Puck Limburg

Puck Limburg (hoofdredacteur, vormgeving): Ik zit momenteel in de laatste fase van mijn onderzoeksmaster Geschiedenis. Ik heb hiervoor Amerikanistiek en kunstgeschiedenis gestudeerd, en mijn huidige interesses liggen voornamelijk bij vrouwengeschiedenis en de late 18e-eeuw (maar stiekem ook beetje daarvoor en daarna). Ik ben bij Skript gegaan omdat ik graag op een andere manier met geschiedenis bezig wilde zijn. Het samen creëren van een mooi eindproduct is zowel lonend als leerzaam.

Renate Smit

Renate Smit (eindredacteur en organisatie essayprijs en Skriptieprijs): Ik ben een derdejaars researchmaster Geschiedenis student en een eerstejaars Archival and Information Studies student aan de UvA. Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in de sociaal-culturele geschiedenis van de vroegmoderne tijd en de (Nederlandse) Republiek in het bijzonder. In mijn vrije tijd ga ik graag naar musea en vind ik het leuk om te tekenen.

Marit de Wit

Marit de Wit (socials en evenementen): Ik ben momenteel bezig met het afronden van mijn bachelor Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Ik ben vooral geïnteresseerd in cultuurgeschiedenis vanuit een gender en postkoloniaal perspectief. Ook heb ik een speciale interesse voor emotie en het lichaam in de geschiedenis. De toegankelijkheid en inclusiviteit van geschiedenis en erfgoed is voor mij belangrijk. Naast mijn opleiding en Skript werk ik bij de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.

WhatsApp Image 2022-12-14 at 15.04_edited

Fleur van Aalst (acquisitie): Ik ben tweedejaars Koreastudies student en heb vorig jaar de bachelor Geschiedenis afgerond. Mijn interesse gaat vooral uit naar Politics of Memory op het Koreaanse schiereiland. Hiernaast ben ik na mijn uitwisseling naar Zuid-Korea ook steeds meer geïnteresseerd geraakt in vrouwengeschiedenis in de Koreaanse context, een onderwerp dat in het huidig antifeministische klimaat van Zuid-Korea uitermate belangrijk is om te bestuderen.

WhatsApp Image 2022-12-04 at 14.37.32

Yoni de Vries (opmaak): Ik ben eerstejaars researchmasterstudent Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Daarvoor heb ik een BA Geschiedenis, een minor Creative Writing en een opleiding tot leraar geschiedenis afgerond. Mijn interesse gaat voornamelijk uit naar eugenetica en identiteit, te plaatsen in een wereldhistorisch perspectief. Daarnaast begeleid ik middelbare scholieren bij beter-leren-leren en geef ik bijles. Ook speel ik piano en volg een cursus tekenen.

Secretaris

Rob Bes (secretaris): Ik studeer geschiedenis - momenteel de onderzoeksmaster- aan de Universiteit van Amsterdam. Ik ben breed geïnteresseerd, maar richt me qua onderzoek vooral op de politieke cultuur in de Republiek tijdens de late zeventiende eeuw. Ik werk daarnaast als museumdocent en heb een tweedegraads lesbevoegdheid voor geschiedenis in het voortgezet onderwijs.

Sociale media

Noa Duijsens (socials): Dit is inmiddels mijn derde jaar bij Skript. Ik heb mijn bachelor geschiedenis net afgerond en volg momenteel nog een minor Conservation and Restoration aan de UvA. Ik verdiep me het liefst in cultuurgeschiedenis van het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw. Verder werk ik in het Rijksmuseum en Museum Het Schip.

Penningmeester

Nina Saelmans (financiën): Ik heb dit jaar de opleiding geschiedenis afgerond aan de Universiteit van Utrecht en heb Russische Taal en Cultuur gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Ik ben vooral geïnteresseerd in eigentijdse geschiedenis, met name de geschiedenis van de Sovjet-Unie. In mijn vrije tijd lees en schrijf ik graag en ben ik regelmatig te vinden bij concerten.

Acquisitie

Julius van der Poel (acquisitie en recensies): Ik ben derdejaarsstudent Geschiedenis en Russische studies aan de Universiteit van Leiden. Mijn interesse gaat met name uit naar middeleeuwse- en vroegmoderne Europese geschiedenis. Op dit moment schrijf ik mijn scriptie over de vervolging van sodomie in laatmiddeleeuws Holland.

bottom of page