top of page

Redactie

Onze redactie bestaat uit geschiedenisstudenten van verschillende Nederlandse universiteiten met elk hun eigen interesse en wordt ondersteund door haar redactieraad.

Redactieraad: Dr. N. Bouras, Drs. L. H. van Hasselt, Drs. M. den Hertog, dr. D. W. A. G. van den Heuvel, dr. M.M. Leeman, dr. A. Nobel, dr. J. Oddens.

Maaike de Jongh.jpeg

Maaike de Jongh - Hoofdredacteur

Maaike is nu bezig met het afronden van haar scriptie. Ze is voornamelijk geïnteresseerd in de periode 1870-1930: omdat het nog niet zo lang geleden is, maar toch aanvoelt als een totaal andere wereld. Ze focust zich vooral op medische geschiedenis, gendergeschiedenis en ideeëngeschiedenis. Ze is 2,5 jaar geleden bij Skript gegaan omdat ze journalistieke ambities had, maar inmiddels is Maaike zo verknocht geraakt aan het maken van dit tijdschrift, dat ze een toekomst in de uitgeverswereld wel ziet zitten. Haar favoriete boek wisselt, maar is voor nu White Noise van Don DeLillo. 

Rob Bes.jpeg

Rob Bes - Secretaris

Rob zit nu in het derde jaar van de bachelor Geschiedenis en doet een minor Frans. De interessantste onderwerpen zijn wat Rob betreft vrijwel alles na 500 n. Chr., maar bovenaan staan de Eerste Wereldoorlog en de geschiedenis van Frankrijk na 1945. Maar zijn voorkeur verandert om de zoveel maanden weer. In de toekomst zou Rob graag willen promoveren. Zijn favoriete boek is 'Thorbecke Wil Het' van Remieg Aerts, een hele dikke pil en een fantastisch boek.Wat weinig mensen weten over Rob is dat hij verslaafd is aan het kopen van boeken.

Nina Saelmans.jpeg

Nina Saelmans - Penningmeester

Nina is derdejaars geschiedenisstudent aan de Universiteit van Utrecht en vooral geïnteresseerd in het Sovjet-regime van de twintigste eeuw. Ze studeert daarnaast ook Slavische taal en cultuur in Amsterdam en specialiseert hierbinnen in de Russische taal. Ze is begonnen bij Skript om journalistieke ervaring op te doen. Haar favoriete boek is ‘Sanshirō’ van Natsume Soseki, maar eigenlijk zegt ze dat over elk boek dat ze voor het laatst heeft gelezen. Nina’s grootste droom is haar doctoraal halen en de rest van haar leven romans schrijven - al heeft ze een haat-liefde relatie met schrijven.

Sara Verveer.jpeg

Sara Verveer - Vormgeving

Sara zit nu in het vierde jaar van de Bachelor Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en is bezig met een minor Sociale Geografie. Sara heeft niet echt een voorkeur voor een periode in de geschiedenis, maar houdt zich graag bezig met milieugeschiedenis. In de toekomst hoopt ze de Research master te kunnen gaan doen.

De reden dat Sara bij Skript is gekomen is dat ze het ontzettend leuk vindt om naast haar studie actief te zijn bij de redactie, omdat ze zich graag bezighoudt met geschiedenis buiten de colleges om. 

Julius van der Poel.jpeg

Julius van der Poel - Acquisitie

Julius houdt zich dit jaar bezig met de acquisitie voor Skript. Op het moment studeert hij Geschiedenis en Russisch aan de Universiteit Leiden. Hij is voornamelijk geïnteresseerd in middeleeuwse geschiedenis, omdat hij vindt dat het bestuderen van de premoderne tijd noodzakelijk is voor een goed begrip van het heden. Julius is ons team komen versterken omdat hij graag ervaring wilde opdoen met redactiewerk, aangezien hij een toekomst als journalist nog niet uitsluit. Julius leest graag klassieke literatuur en heeft een bijzonder zwak voor alles wat ook maar enigszins lijkt op een Gothic Novel. 

Noa Duijsens.jpeg

Noa Duijsens - Sociale media

Noa is verantwoordelijk voor de socials van Skript. Ze is nu aan het tweede jaar bezig van de Bachelor Geschiedenis. Het interessantst vindt ze de sociale en culturele geschiedenis van de negentiende en begin twintigste eeuw. In de toekomst zou ze graag het museumwezen in gaan, of in ieder geval haar passie delen met een breed publiek. Redacteur zijn voor Skript vindt ze een ontzettend leuke ervaring, omdat je steeds mag werken aan een mooi product, maar ook omdat het team gewoon heel gezellig is! 

bottom of page